Connect with us

Dabar

8 maisto produktų, kurių turėtumėte vengti bet kokia kaina

Daugelis maisto produktų buvo populiariai reklamuojami kaip sveiki, kai tai yra ne kas kita, kaip žalingas maistas ar žalingas žalingas maistas. Panašiame straipsnyje „  Clean Plates“ įkūrėjas Jaredas Kochas pasidalijo savo aštuonių segtukų sąrašu, kurie jums nėra naudingi, priešingai nei manote, kad manote.

1. Pomidorai arba konservuoti pomidorai

Daugelyje pirmaujančių konservuotų maisto prekių ženklų yra BPA – toksinė cheminė medžiaga, susijusi su reprodukcijos sutrikimais, neurologiniu poveikiu, padidėjusia krūties ir prostatos vėžio, diabeto, širdies ligų ir kitų rimtų sveikatos problemų rizika. Pagal „Cosumer Reports“ testus, tik kelios konservuoto maisto porcijos gali viršyti vaikams saugias dienos poveikio ribas.

Didelis rūgštingumas – ryškus pomidorų bruožas – sukelia BPA išplovimą į maistą. Norėdami išvengti šios pavojingos cheminės medžiagos, visiškai venkite konservuotų maisto produktų ir valgykite šviežius vaisius bei daržoves, arba nusipirkite prekių ženklų, kuriuose naudojami stikliniai indai, ypač rūgščių maisto produktų, pavyzdžiui, pomidorų.

2. Perdirbta mėsa „Dešros“

Kaip įspėja Kochas, perdirbta mėsa, tokia kaip saliamis, kumpis ir kepta jautiena, paprastai gaminama iš gyvūnų, išaugintų ūkiuose, vykdant koncentruotas gyvūnų šėrimo operacijas (CAFO).

Tai reiškia, kad jie yra maitinami augimo hormonais, antibiotikais ir kitais veterinariniais vaistais ir buvo užauginti apgailėtinomis ligą skatinančiomis sąlygomis, ši mėsa taip pat yra pakrauta natrio nitritu (dažniausiai naudojamu konservantu ir antimikrobiniu agentu, kuris taip pat suteikia spalvų) aromatas ir kiti cheminiai aromatai bei spalvos.

Nitritai organizme gali virsti nitrozaminais, kurie yra galingos vėžį sukeliančios cheminės medžiagos. Tyrimai susiejo nitritą su didesniu storosios žarnos, skrandžio ir kasos vėžiu. Bet tai dar ne viskas, daugumoje perdirbtos mėsos gaminių yra ir kitų vėžį skatinančių chemikalų, kurie susidaro gaminant maistą. Jie apima:

Heterocikliniai aminai (HCA) yra pavojingi junginiai, atsirandantys mėsoje ir kituose maisto produktuose, kurie buvo virti aukštoje temperatūroje. Tyrimų duomenimis, perdirbta mėsa yra aiškiai susijusi su padidėjusia skrandžio, storosios žarnos ir krūties vėžio rizika.

Policikliniai aromatiniai angliavandeniliai (HAP): Daugelis perdirbtos mėsos yra rūkomos kaip kietėjimo dalis, dėl kurios susidaro „PAH“. PAH taip pat gali susidaryti maistą gaminant ant grotelių, kai ant anglies nukrinta riebalų lašai, sukeliantys perteklinį dūmų kiekį, o dūmai supa maistą ir gali kancerogeninį PAH perduoti į mėsą.

Pažangūs galutiniai glikavimo produktai (AGE): kai maistas gaminamas aukštoje temperatūroje, įskaitant pasterizavimą ar sterilizavimą, AGE susidarymas maiste padidėja. Laikui bėgant jūsų kūne kaupiasi AGE, sukeldami oksidacinį stresą, uždegimą ir padidindami širdies ligų, diabeto ir inkstų ligų riziką.

Tiesa, perdirbta mėsa nėra sveikas pasirinkimas niekam, todėl jos reikėtų visiškai vengti, remiantis 2011 m. Atlikta daugiau nei 7000 klinikinių tyrimų apžvalga, nagrinėjančia dietos ir vėžio ryšį. Atsakinga už ataskaitą buvo Pasaulio vėžio tyrimų fondas2 (WCRF), kuris panaudojo plačiosios visuomenės surinktas lėšas. Todėl rezultatams įtakos neturėjo suinteresuoti interesai, todėl jie tapo patikimesni.

Tai yra didžiausia kada nors atliktų įrodymų apžvalga, patvirtinanti ankstesnius rezultatus: Perdirbta mėsa padidina vėžio, ypač storosios žarnos vėžio, riziką, o joks perdirbtos mėsos kiekis nėra „saugus“. Idealiausia jums būtų atsisakyti perdirbtos mėsos ir pasirinkti ekologišką, ganytą ar laukinę sugautą mėsą.

3. Margarinas

Nelaimingas populiarios mažai riebalų turinčios dietos rezultatas yra tai, kad dėl šio beprotybės vengiama sveikų riebalų, pavyzdžiui, sviesto, o visuomenės sveikata blogėja. Margarinuose ir kituose sviesto apsimetėliuose yra daugybė nesveikų komponentų, įskaitant:

Trans-riebalai : Šie nenatūralūs margarine esantys riebalai, sutrumpėja ir tepasi, susidaro hidrinimo proceso metu, kuris skystus augalinius aliejus paverčia kietaisiais riebalais. Trans-riebalai prisideda prie širdies ligų, vėžio, kaulų problemų, hormonų pusiausvyros sutrikimo, odos ligų, nevaisingumo, nėštumo ir žindymo problemų, mažo gimimo svorio, augimo problemų ir vaikų mokymosi problemų. Jungtinių Valstijų vyriausybės mokslininkų grupė nustatė, kad žmogaus sukurti trans-riebalai nėra saugūs jokiu lygiu.

Laisvieji radikalai : Laisvieji radikalai ir kiti toksiški skilimo produktai yra aukštos pramoninio augalinio aliejaus perdirbimo temperatūros rezultatas. Jie prisideda prie daugybės sveikatos problemų, įskaitant vėžį ir širdies ligas.

Emulsikliai ir konservantai. Į margarinus ir užtepus dedama daugybė abejotino saugumo priedų. Didžioji dalis daržovių sutrumpinimo stabilizuojama konservantais, tokiais kaip BHT.

Heksanas ir kiti tirpikliai : naudojami ekstrahavimo procese, šios pramoninės cheminės medžiagos gali turėti toksinį poveikį.

Tradiciniame svieste, gaminamame iš žolėmis šeriamo pieno, yra daug medžiagos, vadinamos konjuguota linolo rūgštimi (CLA). Žinoma, kad CLA ne tik padeda kovoti su vėžiu ir diabetu, bet ir gali padėti numesti svorį, jame nėra trans-riebalų pakaitalų. Didžioji priežastis, kodėl į sviestą žiūrima žemai, yra dėl sočiųjų riebalų kiekio. Jei vis tiek manote, kad sotieji riebalai kenkia jūsų sveikatai, perskaitykite mano išplėstinio mitybos plano sveikų riebalų skyrių ir sužinokite, kodėl sotieji riebalai jums tikrai naudingi.

4. Augaliniai aliejai

Iš visų mums prieinamų kenksmingų maisto produktų, pagaminti iš karštų augalinių aliejų, yra vieni iš blogiausių. Nesuklyskite – augalinis aliejus nėra tas sveikas maistas, kuriuo jūs tikėjote. Tai iš esmės lemia tai, kad jie yra labai perdirbti ir vartojami dideliais kiekiais – kadangi juos vartoja dauguma amerikiečių – jie labai iškraipo svarbų omega-6 ir omega-3 riebalų santykį. Idealus santykis yra 1: 1.

Kiekvieną kartą gaminant maistą kyla pavojus pakenkti karščiui. Aliejai, su kuriais nusprendėte gaminti, turi būti pakankamai stabilūs, kad būtų atsparūs cheminiams pokyčiams kaitinant iki aukštos temperatūros, nes kitaip rizikuojate pakenkti savo sveikatai. Vienas iš būdų, kaip augalinis aliejus gali pakenkti, yra gerojo cholesterolio pavertimas bloguoju – jo oksidavimas. Gaminant maistą su polinesočiaisiais augaliniais aliejais (pavyzdžiui, rapsų, kukurūzų ir sojų aliejumi), į jūsų sistemą patenka oksiduoto cholesterolio.

Aliejui įkaitus ir susimaišius su deguonimi, jis tampa nešvarus. Puvęs aliejus yra oksiduotas aliejus, jo negalima vartoti, nes jis tiesiogiai sukelia kraujagyslių ligas. Trans-riebalai įvedami hidrinant šiuos aliejus, todėl padidėja lėtinių ligų, tokių kaip krūties vėžys ir širdies, rizika.

Koks yra geriausias aliejus kepimui?

Iš visų turimų aliejų kokosų aliejus yra geriausias kepimo aliejus, nes jis yra beveik visiškai prisotintas riebalas, o tai reiškia, kad jis yra daug mažiau jautrus kaitinant. Kokosų aliejus yra vienas unikaliausių ir naudingiausių jūsų kūno riebalų. Norėdami sužinoti daugiau apie daug kokosų aliejaus pranašumų, peržiūrėkite šią specialią ataskaitą. Alyvuogių aliejus, nors ir akivaizdžiai sveikas aliejus, lengvai pakenkiamas kaitinant, geriau užpilkite jį ant salotų.

5. Mikrobangų spragėsiai

Perfluoralkilai, kurių sudėtyje yra perfluoroktano rūgšties (PFOA) ir perfluoroktano sulfonato (PFOS), yra chemikalai, naudojami siekiant užkirsti kelią riebalų prasiskverbimui per maisto maišą. maisto ir yra kaip teršalai kraujyje. Mikrobanginiuose spragėsių maišeliuose yra pilna PFOA, o kaitinant junginiai išplaunami į spragėsius.

Šios cheminės medžiagos yra vis didėjančios cheminių medžiagų grupės, paprastai vadinamos „lyčių lenkimo chemikalais“, dalis, nes jos gali sutrikdyti endokrininę sistemą ir paveikti lytinius hormonus. AAA PFC vadina „tikėtinais kancerogenais“ ir pareiškė, kad PFOA „kelia pavojų žmonių vystymuisi ir reprodukcijai“. Tyrėjai taip pat susiejo įvairius PFC su daugeliu kitų pavojų sveikatai, pavyzdžiui:

Nevaisingumas – žurnale „Human Reproduction3“ paskelbtas tyrimas parodė, kad tiek PFOA, tiek PFOS (perfluoroktano sulfonatas) žymiai padidino nevaisingumo tikimybę. PFOA buvo susijęs su padidėjusia nevaisingumo rizika nuo 60 iki 154 proc.

Skydliaukės liga – 4 metais atliktas tyrimas parodė, kad PFOA gali pakenkti skydliaukės veiklai. Žmonės, turintys didžiausią PFOA koncentraciją, dažniau nei dvigubai dažniau sirgo skydliaukės liga, palyginti su žmonėmis, kurių PFOA koncentracija buvo mažiausia. Skydliaukėje yra tiroglobulino baltymo, kuris jungiasi su jodu ir sudaro hormonus, kurie savo ruožtu daro įtaką kiekvienam kūno organui, audiniui ir ląstelei. Skydliaukės hormonai taip pat yra būtini vaikų augimui ir vystymuisi. Skydliaukės liga, negydoma, gali sukelti širdies ligas, nevaisingumą, raumenų silpnumą ir osteoporozę.

Vėžys – PFOA buvo susietas su mažiausiai keturių skirtingų organų navikais atliekant bandymus su gyvūnais (kepenyse, kasoje, sėklidėse ir žiurkių pieno liaukose). Jis buvo susijęs su prostatos vėžio padidėjimu PFOA gamyklos darbuotojams.

Imuninės sistemos problemos – keli Švedijos mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad PFC neigiamai veikia imuninę sistemą. Kaip aprašyta Aplinkos darbo grupės (EWG) ataskaitoje apie PFC, nustatyta, kad PFOA sumažino visas tirtose ląstelių imuninėse pogrupiuose, užkrūčio liaukoje ir blužnyje, ir sukėlė imunosupresiją.

Padidėjęs MTL cholesterolio kiekis – 2010 m. Žurnale „Archives of Pediatric & Adolescent Medicine5“ atliktas tyrimas parodė, kad vaikams ir paaugliams, turintiems didžiausią PFOA kiekį, buvo didesnis bendro cholesterolio ir MTL arba „blogojo“ cholesterolio kiekis. , tuo tarpu PFOS buvo susijęs su bendro cholesterolio, įskaitant ir MTL, ir DTL, arba „gerojo“ cholesterolio, padidėjimu.

Aš labai rekomenduoju vengti bet kokių produktų, kuriuose yra šių nuodingų junginių, ypač nelipnių indų, taip pat maisto produktų, parduodamų riebaliose pakuotėse, tokių kaip greitas maistas ir mikrobangų spragėsiai. Akivaizdu, kad jei valgote greitą maistą ar nevartotą maistą, pakuotėje esantys PFC gali būti mažiausia problema, tačiau manau, kad vis tiek svarbu suprasti, jog vartojate ne tik maistinę vertę neturintį maistą, bet ir indus galite pridėti jo toksinė apkrova.

6. Neorganinės bulvės ir kiti švieži produktai, žinomi dėl didelio pesticidų užterštumo

Geriausias pasirinkimas yra pirkti tik ekologiškus vaisius ir daržoves, nes sintetiniai agrochemikalai pagal USDA ekologiškus standartus neleidžiami. Be to, ne visiems įprastai auginamiems vaisiams ir daržovėms tenka vienodas pesticidų kiekis. Nors Kochas daugiausia dėmesio skiria bulvėms, nes jos linkusios absorbuoti daug pesticidų ir kitų žemės ūkio cheminių medžiagų, esančių dirvožemyje, rekomenduoju susipažinti su Aplinkos apsaugos darbo grupės „Pesticidai produktuose pirkėjo vadove“.

Iš 48 skirtingų vaisių ir daržovių kategorijų, kurias EWG išanalizavo 2013 m. Gairėse, šiuose 15 vaisių ir daržovių buvo daugiausia pesticidų , kurie yra labiausiai perkami arba auginami ekologiškai:

Obuoliai Salierai Vyšniniai pomidorai
Agurkai Vynuogės
Nektarino čilės (importuotos) Persikai Bulvės
Špinatai Braškės Saldžiosios paprikos
Kale Collard žalumynai „laukiniai kopūstai“ Vasaros moliūgai

Priešingai, nustatyta, kad šiuose maisto produktuose yra mažiausia liekamoji pesticidų apkrova, todėl jie yra saugiausi įprastai auginamos daržovės. Atkreipkite dėmesį, kad nedidelis Havajų kukurūzų ir papajos kiekis, nors juose yra nedaug pesticidų, yra transgeniniai arba genetiškai modifikuoti (GM). Jei nesate tikri, ar kukurūzai ar papajos yra GMO veislės, rekomenduoju rinktis ekologiškas veisles:

Šparagai Avokadiniai kopūstai
Melionai Saldūs kukurūzai (ne GMO) Baklažanai
Greipfrutai Kivi Mango
Grybai Svogūnai Papajos (ne GMO. Dauguma Havajų papajų yra GMO)
Ananasų žirniai (šaldytos) Saldžiosios bulvės

7. Stalo druska (perdirbta druska)

Druska yra būtina gyvenimui, be jos negalima gyventi. Tačiau įprasta „valgomoji druska“ ir perdirbtuose maisto produktuose esanti druska nėra ta pati druska, kurios tikrai reikia jūsų organizmui. Iš tikrųjų stalo druska praktiškai neturi nieko bendro su natūralia druska . Vienas jų kenkia sveikatai, o kitas – naudai.

Perdirbta druska sudaro 98 proc. Natrio chlorido, o likusius du procentus sudaro dirbtinės cheminės medžiagos, tokios kaip drėgmę sugeriančios medžiagos ir šiek tiek pridėta jodo. Tai yra pavojingos cheminės medžiagos, tokios kaip ferocianidas ir aliumosilikatas. Kai kurios Europos šalys, kuriose vandens fluorinimas nėra praktikuojamas, į valgomąją druską taip pat prideda fluoro.

Natūralioje druskoje yra apie 84 proc. Natrio chlorido. Likusius 16 procentų natūralios druskos sudaro kiti natūraliai esantys mineralai, mineralai, tokie kaip silicis, fosforas ir vanadis.

Atsižvelgiant į tai, kad druska yra absoliučiai būtina norint užtikrinti gerą savijautą, rekomenduoju pereiti prie grynos, nerafinuotos druskos. Mano mėgstamiausia yra Himalajų jūros druska. Himalajų druska yra visiškai gryna, daugelį tūkstančių metų praleidusi brandindama esant dideliam tektoniniam slėgiui, toli nuo priemaišų, ji nėra užteršta sunkiaisiais metalais ar šių dienų pramoniniais toksinais. Ir jis yra rankiniu būdu parinktas ir minimaliai apdorotas. Himalajų druskoje yra 85 proc. Natrio chlorido, likusiuose 15 proc. Yra 84 mikroelementai iš mūsų priešistorinių jūrų. Nerafinuota natūrali druska yra svarbi daugeliui biologinių procesų , įskaitant:

Tai yra svarbus jūsų kraujo plazmos, limfinio skysčio, tarpląstelinio skysčio ir net vaisiaus vandenų komponentas.
Turi maistinių medžiagų ląstelių viduje ir išorėje.
Palaiko ir reguliuoja kraujospūdį.
Padidina smegenų glialąsteles, atsakingas už kūrybinį mąstymą ir planavimą. ilgalaikis
Padeda jūsų smegenims bendrauti su raumenimis, todėl jos gali judėti taip, kaip nurodyta kalio-natrio jonų mainuose.

Nors žalia žalia druska turi daug naudos sveikatai, tai dar nereiškia, kad ji turėtų būti naudojama nebaudžiama. Kitas svarbus veiksnys yra kalio ir natrio santykis jūsų dietoje. Šių santykių pusiausvyros sutrikimas gali sukelti ne tik hipertenziją (aukštą kraujospūdį) ir kitas sveikatos problemas, įskaitant širdies ligas, atminties praradimą, erekcijos sutrikimus ir kt.

Lengviausias būdas išvengti šio disbalanso yra vengti perdirbtų maisto produktų, kuriuose žinoma, kad yra mažai kalio, bet daug natrio. Verčiau valgykite visą maistą, idealiai ekologiškai užaugintą maistą, kad užtikrintumėte optimalų maistinių medžiagų kiekį. Tokio tipo dieta natūraliai suteiks daug didesnį kalio kiekį, palyginti su natriu.

8. Dirbtiniai saldikliai

Priešingai populiariems įsitikinimams, tyrimai parodė, kad dirbtiniai saldikliai, tokie kaip aspartamas, gali skatinti apetitą, didinti potraukį angliavandeniams ir skatinti riebalų kaupimąsi bei svorio augimą. Viename naujausių tyrimų8 nustatyta, kad sacharinas ir aspartamas sukelia didesnį svorio padidėjimą nei cukrus.

Aspartamas yra tikriausiai labiausiai problemiškas. Jį daugiausia sudaro asparto rūgštis ir fenilalaninas. Fenilalaninas buvo sintetiškai modifikuotas, kad būtų metilo grupė, suteikianti didžiąją dalį saldumo. Tas metilo fenilalanino ryšys, vadinamas metilo esteriu, yra labai silpnas, todėl fenilalanino metilo grupė gali lengvai suskaidyti ir suformuoti metanolį.

Tikriausiai jau girdėjote teiginį, kad aspartamas yra nekenksmingas, nes metanolio taip pat yra vaisiuose ir daržovėse. Tačiau vaisiuose ir daržovėse metanolis yra tvirtai sujungtas su pektinu, leidžiant jam saugiai praeiti per virškinamąjį traktą. Ne taip, kaip naudojant aspartamo sukurtą metanolį, jis nėra susijęs su niekuo, kas gali padėti jums jį pašalinti iš savo kūno.

Metanolis veikia kaip Trojos arklys. Jį neša visi jautrūs kūno audiniai, pavyzdžiui, smegenys ir kaulų čiulpai, kur fermentas alkoholio dehidrogenazė (akronimu ADH) daro formaldehidą, kuris niokoja jautriuose baltymuose ir DNR. Visi gyvūnai, išskyrus žmones, turi apsauginį mechanizmą, leidžiantį metanoliui virsti nekenksminga skruzdžių rūgštimi. Štai kodėl toksikologiniai bandymai su gyvūnais yra netobulas modelis. Tai nėra visiškai taikoma žmonėms.

Sveikos mitybos gairės

Nepriklausomai nuo to, kokį maistą norite valgyti, nesvarbu, ar jis būtų ekologiškas, ar užaugintas vietoje, ar tai būtų jūsų vietinė maisto prekių parduotuvė, ar ūkininko turgus, žemiau pateikiami aukštos kokybės sveiko maisto požymiai. Dažniausiai geriausia vieta rasti šių maisto produktų yra jūsų regiono tvaraus žemės ūkio grupė. Taip pat galite peržiūrėti mano nemokamą mitybos planą ir pradėti sveikos mitybos programą šiandien:

Auginami be pesticidų ir cheminių trąšų (naturalūs maisto produktai atitinka šį aprašymą, bet taip daryti kai neekologiškus maisto produktus)
, kurių nėra transgeninių arba genetiškai modifikuotas
, kuriuose nėra augimo hormonus, antibiotikus ar kitus vaistus
, kurie nėra dirbtiniai, arba konservantų
, kurie yra švieži (jei turite pasirinkti tarp vytintos ekologiškų produktų ar šviežių įprastinių produktų, pastarasis gali būti jūsų geriausias pasirinkimas, nes šviežumo svarbu optimaliai maistinių medžiagų kiekį)
neišaugo ant gamyklos ūkyje
Kurios auginamos laikantis gamtos dėsnių (kad gyvūnai būtų šeriami pagal savo vietinę mitybą, o ne su grūdų ir gyvūninės kilmės šalutinių produktų mišiniu ir galėtų laisvai naudotis veikla lauke)
, auginami tvariai (naudojant minimalų kiekį vandens, apsaugant dirvą nuo degimo ir gyvūninės kilmės atliekas paverčiant natūraliomis trąšomis, o ne aplinkos teršalais)

Dabar

Astrologė vienam iš Zodiako ženklų išpranašavo sėkmę iki metų pabaigos

Astrologė pateikė savo prognozę! Pasirodo, sėkmingiausias Zodiako ženklas yra Jautis. Astrologė teigė, kad nuo rugsėjo iki metų pabaigos Jupiterio planeta bus šiame žvaigždyne. Remiantis astrologinėmis prognozėmis, šis derinys interpretuojamas kaip itin sėkmingas. Todėl astrologė mano, kad sėkmė turėtų lydėti kiekvieną, kurio Zodiako ženklas yra Jautis.

Astrologė, patikslinusi savo prognozę, pataria šiems žmonėms išspręsti asmeninio gyvenimo, karjeros ir finansines problemas. Ji tiki, kad visi kivirčai šeimose išsispręs ir santykiai taps darnesni. Vienišiems ir nesusituokusiems žmonėms astrologė pataria ieškotis partnerio. Karjeros srityje, jos nuomone, yra paaukštinimo ir pajamų augimo perspektyvos.

Specialistė mano, kad finansiškai turėtų pasisekti loterijose, šie žmonės gaus brangių dovanų, nemažus priedus darbe, grąžins ankstesnes skolas.

Tęsti skaitymą

Dabar

Astrologai įvardijo Zodiako ženklus, kurių nervų sistema yra pati trapiausia

Žmonės, nesugebantys valdyti savęs ir emocijų, kasdieniame gyvenime gali susidurti su daugybe problemų. Astrologijoje, pasak šios srities žinovų, su tokiu nestabilumu siejami tam trys Zodiako ženklai.

Avinas

Avinas turi didžiulį energijos užtaisą. Jis nebijo imtis sudėtingų projektų ir bet kokia kaina siekia savo tikslo. Tačiau jų impulsyvumas ir santūrumo stoka gali sukelti nenuspėjamų situacijų. Avinas dažnai negali klausytis savo pašnekovo, todėl gali kilti konfliktų ir ginčų. Norėdami to išvengti, šio ženklo atstovai turi išmokti valdyti savo energiją ir nukreipti ją konstruktyvia linkme. Tam gali padėti fiziniai pratimai ir sportas, leidžiantys atsikratyti nereikalingos agresijos ir nervingumo.

Liūtas

Dar vienas Ugnies stichijos atstovas, kuris iš pirmo žvilgsnio sukuria ramaus ir subalansuoto žmogaus įspūdį. Tačiau už to sluoksnio slypi impulsyvumas ir nestabilumas. Liūtai, jaučiantys konkurenciją, gali rodyti neprotingą agresiją ir norą dominuoti situacijose, kai tariamai pažeidžiamos jų ribos ar interesai.

Norėdami susidoroti su nesaikingumu, Liūtai turėtų suprasti, kad nereikia nuolat kam nors įrodinėti savo vertės. Svarbu įsiklausyti į save, analizuoti situacijas ir ieškoti kompromisų – to padės šio ženklo atstovams sumažinti agresiją.

Skorpionas

Skorpionai yra žinomi kaip aistringi ir emocingi. Jie gali būti agresyvūs, bet tuo pat metu išlaikyti gebėjimą pripažinti savo klaidas ir būti tikrais draugais. Tačiau jų agresyvios reakcijos gali tapti problema santykiuose ne tik su aplinkiniais, bet ir su savimi.
Norėdami susidoroti su pykčiu, Skorpionai turi išmokti analizuoti informaciją ir pasverti savo reakcijas. Supratimas, kad jų artimieji taip pat gali klysti, padės jiems išvengti jų destruktyvumo. Palaipsniui ugdoma savikontrolė ir gebėjimas pamatyti situaciją iš skirtingų pusių padės Skorpionams išlaikyti ramybę ir išvengti nervingumo.

Tęsti skaitymą

Dabar

3 Zodiako ženklai, kurių atstovės gali išvesti ši proto bet kurį vyrą

Kai kurios moterys yra tiesiog nenugalimos. Jos turi ypatingą žavesį, kuris labai traukia vyrus. Tačiau tai toli gražu nėra vienintelė teigiama jų savybė. Astrologai stipriosios lyties atstovams pataria atkreipti dėmesį į trijų Zodiako ženklų atstoves.

Vėžys

Vėžio ženklo moterys labai gerai žino, ko nori vyrai. Šio žvaigždyno atstovės permato net slapčiausius troškimus ir daro viską, kad vyrai jaustųsi mylimi. Be to, šioms moterims šeima ir jos gerovė visada bus pirmoje vietoje. Daugeliui vyrų tai atlieka pagrindinį vaidmenį renkantis partnerę visam gyvenimui.

Ožiaragis

Moterys, gimusios po šiuo žvaigždynu, yra įsitikinusios savo idealumu visose gyvenimo srityse. Todėl jos ieško partnerio, kuris atitiktų jų aukštus standartus. Santykiuose su Ožiaragio moterimi ginčų praktiškai nėra, jau pirmą nesusipratimo minutę ji stengiasi, kad viskas būtų gerai. O bendros pastangos su vyru padės jiems sukurti jaukumą namuose ir mėgautis gyvenimu.

Vandenis

Nors Vandenio ženklo moterys laikomos natūraliomis lyderėmis, jos nori, kad jų partneris turėtų aukštesnį statusą. Vyrai gali būti tikri, kad šio žvaigždyno atstovės jiems visada suteiks reikiamą paramą, padės sunkiais laikais ir pasirūpins, kad namuose viešpatautų meilė. Šio Zodiako ženklo moterys taip pat išsiskiria tokiais bruožais kaip sąžiningumas ir atvirumas.

Tęsti skaitymą

Taip pat skaitykite

Dabar6 d. ago

Astrologė vienam iš Zodiako ženklų išpranašavo sėkmę iki metų pabaigos

Astrologė pateikė savo prognozę! Pasirodo, sėkmingiausias Zodiako ženklas yra Jautis. Astrologė teigė, kad nuo rugsėjo iki metų pabaigos Jupiterio planeta...

Dabar6 d. ago

Astrologai įvardijo Zodiako ženklus, kurių nervų sistema yra pati trapiausia

Žmonės, nesugebantys valdyti savęs ir emocijų, kasdieniame gyvenime gali susidurti su daugybe problemų. Astrologijoje, pasak šios srities žinovų, su tokiu...

Dabar6 d. ago

3 Zodiako ženklai, kurių atstovės gali išvesti ši proto bet kurį vyrą

Kai kurios moterys yra tiesiog nenugalimos. Jos turi ypatingą žavesį, kuris labai traukia vyrus. Tačiau tai toli gražu nėra vienintelė...

Sveikata2 savaitės ago

Kaip sumažinti širdies ligos riziką su mitybos pokyčiais

Širdies liga yra viena iš labiausiai paplitusių mirties priežasčių pasaulyje. Gana dažnai ši liga yra susijusi su mitybos įpročiais, kurie...

Sveikata2 savaitės ago

7 žingsniai į sveiką gyvenimo būdą ir ilgągyvenimą

Sveikas gyvenimo būdas ir ilgągyvenimas yra dvi sąvokos, kurios dominuoja šiandieninėje visuomenėje. Vis daugiau žmonių supranta, kad gyventi sveikai yra...

Sveikata2 savaitės ago

Kas daro jus laimingais? Atsakymas gali jus nustebinti

Laimė – tai daugeliui žmonių amžinai siekiamas tikslas. Tai abstrakti būsena, kurią sunku apibrėžti vienu sakinio. Tačiau daugelis žmonių bando...

Sveikata2 savaitės ago

Išvalykite savo organizmą natūraliai: kaip tai padaryti teisingai

Sveikas gyvenimo būdas ir geras mitybos planas yra esminiai komponentai, kad išliktumėte sveiki ir energingi. Tačiau kartais organizmas gali reikalauti...

Sveikata2 savaitės ago

Sveikos mitybos pradžia: patarimai naujokams

Sveika mityba yra esminė jūsų bendros sveikatos dalis. Ji daro didelę įtaką jūsų energijos lygiui, nuotaikai, svoriui ir net ilgaamžiškumui....

Sveikata2 savaitės ago

Kaip išvengti peršalimo ir gripo: imuniteto stiprinimo būdai

Šaltuoju metų laiku peršalimai ir gripai tampa dažniau pasitaikančiomis sveikatos problemomis. Šios virusinės infekcijos gali sukelti nemalonius simptomus, tokius kaip...

Sveikata2 savaitės ago

Sveikatos sutrikimų prevencija: kas yra svarbu

Sveikatos sutrikimų prevencija yra esminis aspektas užtikrinant ilgalaikę gerovę ir kokybišką gyvenimą. Nors gydymas ir reabilitacija yra svarbūs gydant ligas,...

Populiaru